Ακρυλικά - Plexiglas ®

Το ακρυλικό, επίσης γνωστό ως  Plexiglas®.  Είναι ένα θερμοπλαστικό που μπορεί να διαμορφωθεί σε διάφορα σχήματα, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και προϊόντα. Η EFAN προσφέρει μια πλήρη σειρά προϊόντων ακρυλικών φύλλων για πολλές εφαρμογές.

Το ακρυλικό διαθέτει μια ποικιλία ιδιοτήτων υψηλής απόδοσης, μεταξύ των πιο σημαντικών είναι η οπτική του καθαρότητα, η χαμηλή ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία και η συνολική αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Επίσης το ακρυλικό καίγεται αργά και σπάει δύσκολα.

Η καλύτερη τεχνική εκτύπωσης σε πλεξιγκλάς είναι η εκτύπωση Μεταξοτυπίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τυποποιημένα εργαλεία και τεχνικές εκτύπωσης Μεταξοτυπίας για εκτύπωση στο Plexiglas, με την εξαίρεση ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο μελάνι για το Plexiglas. Το μελάνι πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει για μεγάλο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η ανθεκτικότητα της εκτύπωσης.


Εκτύπωση Απόλυτου Λευκού και Μεταλλικά χρώματα

Εκτύπωση Μεταξοτυπίας ή Ψηφιακή Eκτύπωση UV σε Plexiglas?

Αν και η εκτύπωση Μεταξοτυπίας δέχεται επίθεση από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης, εξακολουθεί να διατηρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μερικές εξειδικευμένες βιομηχανίες. Η ικανότητά του να προσφέρει μοναδικές εκτυπώσεις και εφέ δεν μπορεί να επιτευχθεί με οποιαδήποτε άλλη τεχνική εκτύπωσης.

Τα βασικά προβλήματα της ψηφιακής εκτύπωσης UV στο Plexiglas είναι ότι ξύνεται εύκολα για τον λόγο ότι τα μελάνια τους δεν είναι ελαστικά και δεν δημιουργούν σωστή πρόσφυση στο υλικό με το άμεσο στέγνωμα τους.
Επίσης όπου η εκτύπωση έχει γράμματα και χρωματισμούς pantone η απόδοση στη μεταξοτυπία είναι άψογη με το χρώμα αποτυπωμένο ενιαίο χωρίς γραμμές και μικροσταγονίδια μελανιών. Για τον λόγο ότι τα μελάνια της μεταξοτυπίας είναι παχύρευστα μπορούμε να εκτυπώσουμε ακόμα και σε μαύρο Plexiglas λευκό ή χρυσό χρώμα με τέλεια απόδοση.

Το δυνατό σημείο της ψηφιακής εκτύπωσης είναι για εκτύπωση τετράχρωμης εικόνας καλής ανάλυσης για μικρές ποσότητες ή πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που επικολλούν οικονομικό αυτοκόλλητο, αλλά έτσι καταστρέφουμε την αξία του υλικού και είναι καλύτερα να επιλέξουμε ένα φτηνότερο υλικό καθώς στα δύο αυτά υλικά δεν συμβαδίζει το προσδόκιμο ζωής και εμφάνισης τους.


Λευκά υψηλής αδιαφάνειας (Total
White printing)

Μία εξειδικευμένη εφαρμογή της εκτύπωσης Μεταξοτυπίας είναι λευκά υψηλής αδιαφάνειας (απόλυτο λευκό), με τα μελάνια σχετικά υψηλού ιξώδους που χρησιμοποιούνται σε τεχνολογίες εκτύπωσης Μεταξοτυπίας να ταιριάζουν καλύτερα στο χειρισμό των σχετικά βαρέων ανόργανων χρωστικών που χρησιμοποιούνται σε λευκές μελάνες.  Οι ψηφιακές τεχνολογίες εκτύπωσης αντιμετωπίζουν τη συνεχιζόμενη πρόκληση να διατηρήσουν αυτές τις βαριές χρωστικές σε αναστολή στις συνθέσεις μελανιού χαμηλού ιξώδους και, ως εκ τούτου, αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τις τεχνολογίες εκτύπωσης Μεταξοτυπίας σε αυτήν την εφαρμογή. Ως αποτέλεσμα, οι τεχνολογίες εκτύπωσης Μεταξοτυπίας μπορούν να επιτύχουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών και συνεπώς μεγαλύτερη αδιαφάνεια και συνεπώς ένα «Απόλυτο Λευκό». Για να δημιουργήσετε επαρκή αδιαφάνεια με ένα ψηφιακό λευκό συχνά απαιτείται η εφαρμογή πολλαπλών στρωμάτων, κάτι που είναι τόσο δαπανηρό όσο και μη παραγωγικό, αλλά στο τέλος δεν προσφέρει ποτέ το απόλυτο-Λευκό που παρέχει η εκτύπωση Μεταξοτυπίας.

Μεταλλικά χρώματα

Ομοίως με τα λευκά μελάνια, τα μεταλλικά μελάνια χρησιμοποιούν βαριές ανόργανες χρωστικές. Επομένως, οι τεχνολογίες εκτύπωσης οθόνης έχουν επίσης μια εξειδικευμένη εφαρμογή σε μεταλλικά χρώματα, με τις τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης να αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην κατασκευή μεταλλικών μελανιών όπως και σε λευκές μελάνες υψηλής αδιαφάνειας.

Ζητήστε Προσφορά

X

Right Click

No right click