Γιατί να επιλέξω την Μεταξοτυπία για εκτύπωση σε χαρτί?


Υπάρχουν πολλές μεθόδοι εκτύπωσης σε χαρτί.
Η Μεταξοτυπία επιλέγεται, όπως συμβάνει με όλα τα άλλα υλικά εκτύπωσης, όταν ο πελάτης επιθυμεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, με έντονα & ζωηρά χρώματα και η ποιότητα της εκτύπωσης θα είναι τέτοια που θα αντέξει στον χρόνο.  

Καθώς στην μεταξοτυπία συμβαίνει ένα παράδοξο, όπου ενώ το υπόστρωμα (το υλικό στο οποίο γίνεται η εκτύπωση) μπορεί να διαλυθεί με το πέρασμα των χρόνων, η εκτύπωση παραμένει εκεί για πάντα! Αυτή είναι ακράδαντη απόδειξη για την ανώτερη ποιότητα της Μεταξοτυπίας σε σχέση με κάθε άλλη μέθοδο εκτύπωσης!

Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος εκτύπωσης σε χαρτί υψηλής ποιότητας?

Η όλη διαδικασία εκτύπωσης ξεκινά με χαρτί. Το χαρτί διατίθεται σε διάφορα βάρη και τελειώματα, και κάθε εταιρεία εκτύπωσης προσφέρει διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τους προμηθευτές χαρτιού και τον εξοπλισμό εκτύπωσης. Θα βρείτε την ευρύτερη ποικιλία επιλογών χαρτιού στην εκτύπωση Μεταξοτυπίας, επειδή οι χειριστές μπορούν να βαθμονομήσουν τον τύπο με βάση το πάχος και τις επικαλύψεις. Από την άλλη πλευρά, οι ψηφιακοί εκτυπωτές που χρησιμοποιούνται για εκτύπωση κατά παραγγελία επιλέγονται για περιορισμένη ποσότητα εκτύπωσης χαρτιού και για πιο προσωρινά αποτελέσματα. Ενώ το χαρτί μπορεί να εκτυπωθεί με άλλες μεθόδους εκτύπωσης, μόνο η εκτύπωση Μεταξοτυπίας δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης UV.

Η εκτύπωση Μεταξοτυπίας UV (ή επικάλυψη UV) ενισχύει το αποτέλεσμα των ειδικών μελανιών που εκτυπώνονται ακολουθώντας την συνήθη τεχνική της μεταξοτυπίας και κατόπιν περνούν μέσω ιμάντα σε ειδικούς φούρνους και στεγνώνουν με ακτίνες UV από ειδικές λάμπες.

Η εκτύπωση UV μεταξοτυπίας βελτιώνει τα χρώματα, προσθέτοντας φωτεινότητα στα χρώματα και επιτρέποντας επικαλύψεις υψηλής ακρίβειας μέχρι την τελευταία μικρή λεπτομέρεια, τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές επιφάνειες.
Η UV εκτύπωση μεταξοτυπίας καλύπτει επίσης τέλεια οποιοδήποτε φόντο, ακόμη πιο σκούρο από το χρώμα εκτύπωσης, χωρίς να επηρεάζεται η απόχρωση του χρώματος.

Η τεχνική εκτύπωσης με οθόνη UV συμβάλλει επίσης στη δημιουργία διαφορετικών τύπων εφέ χρησιμοποιώντας μια ειδική επίστρωση UV: ανάγλυφη εκτύπωση, γυαλιστερό και ματ φινίρισμα, μελάνια χρωστικής με ειδικά εφέ, τραχιά και υφή glitter και διαφανή εκτύπωση.

Η επίστρωση UV είναι επίσης κατάλληλη για εκτύπωση σε διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων πλαστικού αυτοκόλλητου, χαρτιού και PVC, δίνοντας έμφαση στα χρώματα της εργασίας σας με γυαλιστερά και ματ φινιρίσματα, ανάγλυφα γράμματα, λάμψη, μαργαριτάρι ή μεταλλικά χρώματα ... Η Μεταξοτυπία με UV προσδίδει αξία και βελτιώνει την εκτύπωσή σας, χωρίς κανένα συγκεκριμένο όριο εφαρμογής.

Ποιές είναι οι χρήσεις UV μελανιού στην Μεταξοτυπία?

Τα μελάνια UV χρησιμοποιούνται για εκτύπωση σε λείες επιφάνειες. Τα μελάνια UV χρησιμοποιούνται συνήθως στην εκτύπωση Μεταξοτυπίας για διαφημιστικές ή βιομηχανικές εφαρμογές σε πλαστικά αυτοκόλλητα, pvc πινακίδες, μεταλλικά φύλλα και άλλα επίπεδα υλικά. Διατίθενται επίσης ειδικά μελάνια UV, όπως μελάνια glitter.

Τα τελευταία χρόνια πιθανότατα κανένας τομέας της Μεταξοτυπίας δεν έχει αναπτυχθεί γρηγορότερα από την UV εκτύπωση. Ως εμπορικά βιώσιμη τεχνολογία, η ιστορία της είναι μόλις τριών δεκαετιών, αλλά σήμερα ανταγωνίζεται εύκολα όλα τα συμβατικάμα μελάνια εκτύπωσης.

Παρά την κάπως προβληματική παιδική ηλικία, η ωριμότητα το έφερε ευρύτερα στην αποδοχή και σε ορισμένους τομείς της εκτύπωσηςΜεταξοτυπίας αρχίζει ακόμη και να κυριαρχεί. Σήμερα, σχεδόν όλα τα CD και τα DVD τυπώνονται με χρήση μελανιών UV και το UV θεωρείται “Ασσος στο μανίκι” για την Μεταξοτυπία κατά την σύγκριση με τις ψηφιακές τεχνολογίες εκτύπωσης.

Οι κύριοι λόγοι για αυτήν την ταχεία ανάπτυξη είναι δύο. Ο πρώτος λόγος έγκειται στο γεγονός ότι τα μελάνια UV στεγνώνουν πάρα πολύ γρήγορα. (Μιλάμε για τρία δευτερόλεπτα ή λιγότερο!) Επομένως οι χρόνοι παραγωγής μειώνονται δραστικά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα μελάνια UV είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο γίνεται, γιατί δεν παράγουν σχεδόν καθόλου εκπομπές. Σε αντίθεση με τα συμβατικά μελάνια, τα μελάνια UV δεν περιέχουν διαλύτες επομένως αποτελούν μια eco-friendly μέθοδος εκτύπωσης . Οι συμβατά μελάνια εκτύπωσης κατά την φυσική διαδικασία στεγνώματος μέσω του αέρα εξατμίζονται καθώς τα μελάνια στεγνώνουν απελευθερώνοντας πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) στην ατμόσφαιρα. Οι ΠΟΕ υπήρξαν πρωταρχικός στόχος στη μάχη κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διότι αποτελούν βασικό παράγοντα για επιβλαβείς ρύπους όπως το όζον σε επίπεδο εδάφους. Ορισμένες πτητικές οργανικές ενώσεις ταξινομούνται ως επικίνδυνοι ατμοσφαιρικοί ρύποι (HAP) και υπόκεινται σε ειδικούς ρυθμιστικούς ελέγχους βάσει του νόμου περί καθαρού αέρα.

Τι είναι ακριβώς η εκτύπωση UV;

Τα μελάνια UV δεν στεγνώνουν αλλά «θεραπεύουνται». Ο λόγος είναι αρκετά απλός. δεν υπάρχει τίποτα στα μελάνια UV να στεγνώσει. Παρόλο που φαίνεται να είναι τόσο υγρό όσο οποιοδήποτε μελάνι με βάση διαλύτες, είναι πραγματικά στερεά. Ωστόσο, παραμένουν σε υγρή μορφή, έως ότου έρθουν σε επαφή με υπεριώδες φως. Και μετά, «θεραπεύονται» αμέσως. Αυτή η ικανότητα έχει καταστήσει τις λειτουργίες εκτύπωσης μεγάλης κλίμακας ανταγωνιστικές με άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης και είναι περίεργο ότι τα μελάνια υπεριώδους ακτινοβολίας θα κυριαρχούσαν όπου η ταχύτητα παραγωγής είναι κρίσιμη.

Χωρίς τον χρόνο αναμονής για να στεγνώσουν οι εκτυπώσεις, χωρίς την τοποθέτησή τους ένα-ένα στα ράφια στεγνώματος και χωρίς κανένα ογκώδη εξοπλισμό στεγνώματος θερμότητας, το UV μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των συμβατικών λειτουργιών εκτύπωσης. Κατά την εκτύπωση πολύχρωμων εργασιών, το δεύτερο χρώμα μπορεί να εκτυπωθεί σχεδόν αμέσως.


Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των μελανιών UV είναι ότι όταν «θεραπεύονται» σχεδόν ολόκληρη η εναπόθεση μελανιού μετατρέπεται σε στερεό. Στην πραγματικότητα, τα μελάνια UV είναι 100% στερεά. Καθώς οι διαλύτες σε ένα μελάνι με βάση διαλύτη εξατμίζονται, η εναπόθεση μελανιού θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι να παραμείνουν μόνο οι χρωστικές και οι ρητίνες. Αλλά με μελάνι UV, όλα όσα εκτυπώνετε στο υπόστρωμα παραμένουν εκεί.

Ζητήστε Προσφορά

X

Right Click

No right click